Onze ambassadeurs en hun doelen voor 2022.

Ken Schepmans

Ken Schepmans

Sport: hardlopen
IG: instagram.com/schepi78/

Wat zijn je doelen voor 2022?

Ik heb twee soorten doelen: sportieve en maatschappelijke.

Dit jaar heb ik twee marathons (oude liefde) op het programma staan: die van Rotterdam loop ik onder begeleiding van Björn Koreman en later dit jaar loop ik de Great Breweries Marathon in België.

Daarnaast wil ik dit jaar ook meer tijd maken voor triatlons (nieuwe liefde). Ik wil aan een paar sprinttriatlons (750 meter zwemmen, 20 km fietsen en 8 km lopen) meedoen. Born is sponsor van de Decospan triatlon, dus daar wil ik in ieder geval starten.

Ieder jaar zet ik me in voor een goed doel. Ik wil anderen inspireren en laten zien dat je, met de juiste mindset en begeleiding, mooie sportieve doelen kunt stellen. In het verleden heb ik al voor Unicef en WWF gelopen. Nu wil ik, net als vorig jaar, meedoen aan de 100km-run van Kom op tegen Kanker. Op dit moment staat de teller al op meer dan €7.500,-

Hoe blijf je jezelf motiveren?

Voor mij is positiviteit de sleutel. Positief tegenover jezelf en naar anderen toe. Wat je graag doet, houd je het langste vol. Een positieve instelling kan deuren openen.

Heb je een levensmotto?

Whatever you do , do it with a smile!

Magriet Halbertsma

Margriet Halbertsma

Sport: harlopen
IG: https://www.instagram.com/margriet_runs/

Wat is je doel voor 2022?

Ik ben samen met mijn vriend aan het trainen voor de Matterhorn Ultraks van 32 km. In de voorbereiding hoop ik nog wat wedstrijdjes mee te kunnen pakken op verschillende afstanden. Deze wedstrijdjes/evenementen maken zo'n voorbereiding nog leuker. Even lekker hard gaan én weer de gezelligheid van een evenement ervaren.

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegenzit?

Ik denk dat het een beetje door de leeftijd/ervaring komt, maar inmiddels kan ik hier steeds beter mee omgaan en accepteren wanneer het even tegenzit. Ik heb veel beter geleerd naar m'n lichaam te luisteren, dus als het even niet gaat, dan gaat het niet. Ik houd echt heel erg van sporten en natuurlijk baal ik ervan als het even niet gaat, maar ik heb geleerd dat forceren averechts werkt én soms gaan andere dingen gewoon even voor.

Mitch Valize

Mitch Valize

Sport: wielrennen (paralympisch)
IG: https://www.instagram.com/mitchvalize/

Wat is je doel voor 2022?
Als regerend Europees en Wereldkampioen tijdrijden en handbiken wil ik dit jaar 4 titels verdedigen.

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegenzit?
Ik ben geboren met een lichamelijke beperking, en heb vaak voor uitdagingen gestaan, maar ik ga ze absoluut niet uit te weg. Lukt me iets niet, dan verzin ik een oplossing, zodat het me alsnog lukt.

Heb je een levensmotto?

Kan ik niet, ken ik niet.

Hanneke Snijders

Hanneke Snijders

Sport: harldopen en wielrennen
IG: https://www.instagram.com/hanneke_runs/

Wat is je doel voor 2022?

Mijn doel komend jaar is genieten van alles wat op mijn pad gaat komen, zowel lopend als fietsend. Ook hoop ik een keer 200 kilometer te fietsen. Dat lijkt me een toffe uitdaging.

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegenzit?

Tegenslagen horen erbij en als je er goed mee om weet te gaan, maken ze je steeds een beetje sterker. Met lopen heb ik veel blessures gehad, waardoor ik alles wat ik op dat gebied wél nog kan, extra waardeer. Door minder te kunnen rennen, heb ik de liefde voor het fietsen weer teruggevonden. Tegenslagen hebben me dus ook veel moois opgeleverd.

Heb je een levensmotto?

Fall down seven times stand up eight.

Dennis Schmitz

Dennis Schmitz

Sport: wielrennen
IG: https://www.instagram.com/dennisschmitz/

Wat is je doel voor 2022?

Het is een beetje lastig, gezien we niet 100% zeker zijn of we weer zullen kunnen reizen en of alles ‘normaal’ door zag gaan. Maar dit zijn een paar van mijn doelen:

  • In totaal 10.000km fietsen (zo goed mogelijk combineren met een drukke baan en familie)
  • De Strade Bianchi rijden
  • Torino-Nice rally of de Old Chalk Way rijden.

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegenzit?

Heel praktisch: als ik echt niet zie zitten of het gaat echt niet meer, schakel ik over op left-right modus. Dat betekent dat ik enkel nog left-right-left-right… denk. Elke keer weer een push met je linker- en rechterbeen… verstand op nul en duwen maar…

Heb je een levensmotto?

Never give up!

Roel WijmengaRoel Wijmenga

Sport: hardlopen
IG: https://www.instagram.com/roelwijmenga/

Wat is je doel voor 2022?

Ik wil mijn persoonlijk record verbeteren op de marathon! In april sta ik aan de start van de marathon Rotterdam.

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegenzit?

Consistentie in training is alles. Het is geen investering van weken of maanden, maar het kost jaren om tot je eigen topprestatie te komen!

Ivanka Bokhorst

Ivanka Bokhorst

Sport: Wielrennen
IG: instagram.com/ivanka.bokhorst/

Wat is je doel voor 2022?

Ik heb nog geen grote fietsdoelen op de planning voor dit jaar, die ontstaan vaak spontaan. Wat voorop staat is plezier. Ik hoop op heel veel mooie ritten met leuke mensen of alleen.

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegenzit?

Als ik onderweg twijfel of ik de kortste weg naar huis zal nemen of toch een stukje bij de route aan plak, vraag ik mezelf: heb ik wat beters te doen? Vaak is het antwoord nee :-)

Mary-Claire Rijsman

Mary-Claire Rijsman

Sport: klimmen
IG: instagram.com/maryclairerijsman/

Wat is je doel voor 2022?

Mijn doel voor 2022 is om minimaal vier van de zogenoemde ’seven summits’ te beklimmen, dit zijn de zeven hoogste bergen van ieder continent. Op 11 februari heb ik de top van de Kilimanjaro bereikt dus de beer is los!

Wat zeg je tegen jezelf als het even tegen zit?

Mijn vader zegt altijd dat kalmte je kan redden. Tijdens zware momenten in de bergen is het belangrijk om rustig te blijven, je kunt het namelijk niet veroorloven om een misstap te maken. Daarom is het belangrijk om de kalmte te bewaren en de juiste beslissingen te blijven nemen. Wanneer het even tegen zit probeer ik dit altijd tegen mezelf te zeggen.

Kim Quadvlieg

Kim Quadvlieg

Sport: wielrennen
IG: https://www.instagram.com/kimq76/

Wat is je doel voor komend jaar?
L’etappe du Tour, een fietstocht in de Franse Alpen van 170km en 4.700 hoogtemeters.

Heb je een levensmotto?

Geloof in jezelf! Want als jij al niet in jezelf gelooft, hoe kan een ander dat dan doen?