EN

Road to Rotterdam; blessure met de finish in zicht.

Door Hanneke Snijders

Van heel veel kilometers in de week, het steeds maar sneller willen worden en persoonlijke records willen lopen, tot een blessure. Mijn voorbereiding op de marathon van Rotterdam was verre van hoe ik het in mijn hoofd gepland had. Maar waar een wil is, is een weg toch?

Ergens in november ‘18 hakte ik de knoop door, ik wilde de marathon van Rotterdam lopen. Een droom, want vooraf had ik nooit gedacht dat ik dit ooit zou gaan doen. Heel eerlijk gezegd begon ik niet helemaal fit aan mijn voorbereiding. Een lichte blessure aan mijn rechtervoet gooide in december roet in het eten. Geen man overboord, rustig herstellen, daarna opbouwen om begin januari weer volledig back on track te zijn. Een goed doordacht plan toch?

Dat ik nu, begin maart, weer met een blessure kamp, had ik niet zien aankomen. Een blessure die ervoor zorgt dat ik op dit moment niet voluit kan trainen en geen lange duurlopen kan doen. Hoe moet dat nu met nog maar 4 weken en een beetje te gaan? Ga ik het nog wel redden om de marathon te lopen?

Het antwoord op deze vraag weet ik zelf op dit moment nog niet. Een strijd tussen gevoel en verstand. Als ik het echt wil, zou ik de marathon van Rotterdam uit kunnen lopen; op karakter. Maar is dit wel verstandig? En gaat het wel pijnvrij? En nog belangrijker, maak ik er niets kapot mee?

Eind volgende week neem ik een beslissing. Deze week kijk ik aan hoe het gaat en hoe het herstel vordert. En anders….dan pas ik mijn plannen aan en komen er vast andere mooie dingen op mijn pad. Maar voor nu duimen dus!

It’s not hard to understand you want to achieve the goals you set to yourself. We know about the pain and the suffering along the way. We know about your adventures on the journey towards personal victory. You are born to push limits. And we’ve got your back.
(born superior sportcare).