EN

Klaar voor de eindsprint

Door Roel Wijmenga

Zo, hier zijn we dan alweer. De laatste week van mijn avontuur. Het vertrekpunt is al lang uit zicht en de finishlijn komt nu snel dichterbij. Komende zondag nog de eindsprint van 42,195km na de 1500 kilometer die ik in de afgelopen twaalf weken liep. Kilometers op eigen bodem maar ook op Hongaarse, Franse, Belgische en Oostenrijkse grond. Een eindsprint waarvoor ik veel werk voor heb verzet en veel offers voor gebracht heb.

Het zware werk zit er op, Eindhoven is zondag het strijdtoneel. De lange, brede wegen zullen leiden naar het einde van weer een marathonavontuur. Ik heb wederom genoten van alle kilometers en de focus is er. Ik kan niet wachten totdat ik zondag om 10.00 los mag! De inzet is een persoonlijk record.

Het plan is klaar om uitgevoerd te worden. Patrick Stitzinger, mijn persoonlijke haas met veel ervaring zal me in het eerste deel bijstaan. Daarna zal ik zelf het heft in handen moeten nemen. De eerste 30 kilometer een goed vlak tempo lopen en daarna wordt het bikkelen. De strijd aan met mezelf, zowel fysiek als mentaal. Zwaar wordt het en pijn gaat het doen. Knop om en doorgaan, op naar die finishlijn!

Nu eerst nog die laatste week. Zorgen dat ik volledig uitgerust aan de start sta, taperen heet dat. Taperen is gemiddeld drie keer per dag op buienradar kijken, daarnaast nog een keer of twee de weersvoorspellingen bekijken op weeronline. De gunstigste voorspelling neem ik voor waar aan natuurlijk. Vooralsnog zijn de voorspellingen redelijk (vooral die van buienradar), de wind mag nog wat afnemen.

Dit is natuurlijk wat overdreven maar er heerst toch wat spanning. Maar dit is niet de spanning die ik heb voor een kortere wedstrijd zoals een 10km. Meer de drang om zo snel mogelijk te laten zien wat ik kan, te laten zien wat er in het vat zit! De hoop dat alle omstandigheden goed zijn en er een persoonlijke topprestatie uit komt. Ik weet wat ik op dit moment kan en ik wil dat graag laten zien!

Zondag, hopelijk rond 12.24uur, zit mijn avontuur erop. Dan ga ik even twee weken bijkomen. In die periode heb ik genoeg tijd om een nieuwe blog te schrijven en jullie persoonlijk te vertellen hoe ik de marathon beleefd heb!

Start marathon: zondag 14-10, 10.00

Live op Omroep Brabant