EN

Ik ben een junk..

Door Roel Wijmenga

junk (de; m,v; meervoud: junks), jun·kie (de; m,v; meervoud: junkies)

  1. verslaafde aan harddrugs

Dat ik gek ben op kilometers vreten heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken. Maar als iemand me vroeg of ik verslaafd was aan het hardlopen of dat ik hunkerde naar de endorfines, antwoordde ik meestal: “ik moet me ook vaker naar buiten slepen om te gaan trainen”.

Tijdens de Corona periode ben ik er achter gekomen dat mijn intrinsieke motivatie groter is dan ik dacht. Nadat ik het zure nieuws van alle afgelastingen een beetje achter me gelaten had, ging de knop om. Beter worden zou het devies worden van komende periode.

Afgelopen periode heb ik structureel mooie trainingsweken gemaakt. Ik hoefde me niet naar buiten te slepen voor alweer de volgende training. Dankzij trainingspartner en quarantaine-buddy Jasper Boot word ik misschien zelfs nog een ochtendmens.

655 hardloopkilometers in de maand mei waarvan ik elke kilometer genoten heb. Kilometers die ik maakte omdat ik er een kick van krijg, omdat ik mezelf wilde verbeteren ondanks het ontbreken van wedstrijden komende tijd. Ik ben dus verslaafd, een junk. Enkel ben ik niet verslaafd aan harddrugs.. Integendeel, ik ben verslaafd aan kilometers!

Komende periode ga ik lekker zo door! Trainingswedstrijden op basis van GPS gaan toch geen officiële persoonlijke records opleveren.. Ondertussen blijf ik wel hopen dat ik snel weer een echte wedstrijd kan lopen om te zien wat deze investeringen opleveren!